Social media:

Home European Fish Weeks 2012 - BE/NL

 

European Fish Weeks – Maak een eind aan overbevissing of vissen is echt over!

9 juni – 31 augustus 2012

Deutsch  English  Español  Français  Italiano  Nederlands  Polski  Português

 

 
Als gevolg van overbevissing raken de oceanen leeg. Deze zomer, tijdens de European Fish Weeks, is het moment om de politici te vertellen dat er “een eind aan overbevissing moet komen of vissen is echt over”. Het is de verantwoordelijkheid van politici om besluiten te nemen die een einde maken aan overbevissing; het is de verantwoordelijkheid van de burgers om hen ertoe aan te zetten deze besluiten te nemen en hen daarin te steunen. Tijdens European Fish Weeks  kun je je stem laten horen.
 

Doe mee

 
De Europese visserij kan gered worden en jij kunt daarbij een rol spelen. Laat je stem horen en doe mee aan Fish Weeks-activiteiten bij jou in de buurt.  Een overzicht van de evenementen vind je hieronder en in onze sectie evenementen (op een Google-kaart). 
 
Je kunt ook je eigen evenement organiseren en een menselijke vis vormen om een eind te maken aan overbevissing. Benieuwd naar creatieve ideeën over wat jij kunt doen? Download de visvorm en bijbehorende beschrijving
 

Online activiteiten

 
Download de visvorm, neem een foto van jezelf, je familie, vrienden en collega's en plaats die op onze pagina op Flickr / Facebook / Twitter (#fishweeks).
 
Vertel het door en plaats onze widget op je website (rechtsboven) of deel het op Facebook en Twitter. Je kunt ons ook leuk vinden op Facebook of volg ons op Twitter.
 
Indien jij of je organisatie aan de Fish Weeks wil deelnemen of je meer informatie wenst over aansluiting bij OCEAN2012, neem dan contact op met Kelly Agathos, kelly.agathos@ocean2012.eu, +32 2 274 16 28.
 

European Fish Week 2011

 
Het thema van de European Fish Week van vorige jaar was dat onze zeeën ooit gezonder waren, hoe overbevissing hier verandering in heeft gebracht, en hoe de hervorming van het Gemeenschappelijke Visserijbeleid (GVB) van de EU ons de kans biedt dit te veranderen.  
 
In heel Europa werden door lidgroeperingen van OCEAN2012  rond de 50 evenementen georganiseerd, zoals interviews en evenementen met visserijministers, vissers en wetenschappers, en een fototentoonstelling met historische archiefbeelden van vissen, infographics en foto's van de hedendaagse beroepsvisserij. 
 

OCEAN2012

OCEAN2012 is een alliantie van ruim 160 organisaties die zich inzetten om overbevissing een halt toe te roepen.
 

Evenementen

  • Wereld Oceaan Dag in het Museum voor Natuurwetenschappen, Brussel

    Zondag, 10 juni 2012

    Op zondag 10 juni organiseert Sea First Foundation vzw voor de derde maal het evenement ‘Wereld Oceaan Dag’. Tijdens deze studiedag staan de oceanen centraal. ‘Biodiversiteit’ en ‘Visserij’ zijn dit jaar de hoofdthema´s van deze door de Verenigde Naties erkende dag.

    Read more